Nieuws/ Blog

  • 21-06-2017Allergieën en uit eten gaan – zo doe je dat
    Sinds eind 2014 zijn horecagelegenheden, zoals restaurants, verplicht om informatie te geven over allergenen. Heel fijn natuurlijk als je zelf te maken hebt met een serieuze allergie waarbij je sommige etenswaren beter uit de weg kunt gaan.   Als restaurant is het echter niet altijd eenvoudig; want informatie geven is één, maar je wilt ook een passend alternatief bieden wanneer iemand met (meerdere) allergieën je restaurant bezoekt. Ook met al...

    Lees verder

  • 01-06-2017Hoe herken je de echte Bourgondiër?
    Hoewel het recht op de Bourgondische levensstijl helemaal niet voorbehouden is aan ons Brabanders; het lijkt (is?) vaak wel bij uitstek de Brabantse of Limburgse inslag die de Bourgondiër in hart en nieren voedt.   Tegelijkertijd wordt de term ook smalend in associatie gebracht met te veel eten, maar eigenlijk is dat verre van juist! Tijd dus om de echte Bourgondiër uit te lichten.   Ben jij een echte? Dit betekent het om Bourgondiër te zij...

    Lees verder

  • 16-05-2017Een heerlijke burger zelf maken !
    Altijd al zelf een heerlijke burger willen maken? Wij gaan je hiermee proberen te helpen helpen.Allereerst wat heb je nodig:rundergehakt (150 gram per burger)paneermeeleierenplakjes baconpeperzoutgehaktkruidenplakjes kaas1 ui(ijsberg)slatomaatmayonnaiseketchup LEES HIER VERDER  

    Lees verder

  • 24-04-2017Hoe maak je een heerlijke tomatensoep
    Iedereen heeft wel thuis een soepje staan in de kast. Maar wat is er nu leuker en lekkerder om een eigen gemaakte soep op te kunnen dienen. Vandaag vertellen we je hoe je een heerlijke Traditionele tomatensoep kunt maken. Voor 4-6 personen traditionele tomatensoep – 30 minuten Traditionele tomatensoep Dit heb je nodig:  1 ui 1 teen knoflook 200 gram gehakt oregano/italiaanse kruiden naar smaak 2 eetlepels bloem 2 liter tomatensap 1 b...

    Lees verder

  • 18-04-2017Fietsroutes: Naar historisch ’s-Hertogenbosch en ‘Den Bosch en De Dommel’
          Een heerlijk afwisselend fietsdagje. Allereerst maak je kennis met het gezellige stadshart van ’s-Hertogenbosch met zijn prachtige monumentale gebouwen. Al snel ontdek je wat Den Bosch zo bijzonder maakt: net ten zuiden van het centrum fiets je zo een natuurgebied in, het Bossche Broek. Dit poldergebied mag zich weer tot het moerasgebied ontwikkelen dat het bijna vier eeuwen geleden ook was. Je hebt mooi zicht op de vestingmuren va...

    Lees verder

  • 04-04-2017Waarom die kop koffie na het diner zo lekker is..
    Het is heel gebruikelijk: na een heerlijk, sfeervol diner een (liefst wat sterke) bak koffie. We denken er vaak niet eens bij na, maar toch voelt een diner zonder koffierondje niet compleet.Maar waarom snakken we eigenlijk zo naar koffie na ons diner? Daar hebben wij wel zo onze theorieën over.1. Het is de perfecte afsluiting (of verlenging)De laatste rond koffie, al dan niet met een likeurtje, voelt als een prettige, rustige afsluiting van je a...

    Lees verder

  • 08-03-2017Hoe proef je wijn?
    Je kent het wel,  je hebt net een bestelling doorgegeven van je hoofdgerecht in een chique restaurant wanneer de ober vraagt: 'Wilt u de wijn voorproeven? Om je daarbij te helpen geven wij je een aantal korte en simpele tips.  Wie zich wat meer in wijn gaat verdiepen en af en toe een proeverij bezoekt, komt er niet onderuit: walsen, slurpen. Onderzoeken hoe iets smaakt doe je door te proeven. Je kunt iets beter proeven als je het ook goed kunt...

    Lees verder

  • 31-01-2017Kooktip: Gamba's
    Vaak krijgen wij de vraag wat is nu het verschil tussen gamba's en garnalen. wij gaan het proberen uit te leggen en geven je nog een mooi gamba recept mee.Gamba is een naam voor een grote groep garnalen uit één familie, de zogenaamde peneïde garnalen. Een garnaal is een schaaldier dat behoort tot de kreeftachtigen. Hierdoor ontstaat vaak verwarring in de benamingen 'scampi' en 'gamba'. We leggen het uit: : een gamba is een grote garnaal en een s...

    Lees verder

  • 09-01-2017Hoe maak je Rode portsaus
    Maak de ui of sjalot heel fijn. Smelt de boter op laag vuur en fruit de ui samen met de laurierblaadjes, een beetje zout en de takjes tijm totdat de ui echt heel zacht is. Schenk dan een kruidige ingekookte bouillon, die als basis voor een saus wordt gebruikt en port in een pan en voeg de sjalot toe. Voeg de laurierblaadjes toe. Laat de saus circa 20 minuten zachtjes inkoken tot de saus heel licht en stroperig wordt. Zeef de saus, voeg de koude ...

    Lees verder

  • 24-12-2016Eerste Kerstdag vol geboekt
    De komende kerstdagen is een echte testcase. We zijn natuurlijk gisteren voor het eerst open gegaan en nu staat de Kerst al voor de deur. Voor morgen Eerste Kerstdag zitten we vol geboekt en voor Tweede Kerstdag zijn er nog enkele plaatsen over om te reserveren. Wij wensen iedereen fijne Kerstdagen en een gelukkig Nieuw Jaar

    Lees verder

  • 06-12-2016Verbouwing loopt voorspoedig
    Ondanks enkele tegenslagen verloopt de enorme verbouwing  zeer voorspoedig. "We hebben alles vanaf de grond opnieuw opgebouwd. En ja het pand heeft een rijke lange historie en dus kom je wel eens wat tegen" lacht eigenaar Bobby Mulders. "Gelukkig krijgt alles nu wel vorm, zeker als komende week de houtenvloer wordt gelegd begint het er al op te lijken" aldus Mulders  

    Lees verder

  • 01-12-2016Jonge, enthousiaste, ambitieuze, zelfstandig werkend kok
    Voor het nieuwste restaurant van Den Bosch, zoeken wij een jonge, enthousiaste, ambitieuze, zelfstandig werkend kok. Vind je het leuk om te helpen met het opstarten en uitbouwen van een nieuw concept in 's-Hertogenbosch?  Wie zijn wij? Brasserie Bob & Co is een nieuwe naam in een prachtig pand aan de rivier De Dommel in het centrum van Den Bosch. Wij zijn een zeer divers bedrijf en zijn de gehele dag geopend voor zowel lunch als diner.  Onze ...

    Lees verder